Lämnat tillbaka Ash idag :(

Idag är en inte alltför rolig dag. För idag så var vi i Liared och lämnade tillbaka min älskade lilla häst.
Det första han gjorde när han kom ur transporten var att gnägga efter sina hästkompisar :) sen blev han helt nojig och skulle lätt kunnat springa allt vad han hade till de andra hästarna om jag inte hade hållt i han :P hehe. Men som sagt var han överlycklig av att träffa de andra hästarna igen, så när han kom in i hagen började han trava med höga knälyft och svansen rätt upp. När han plötsligt sätter fart och skenar bort till andra sidan hagen och drar med sig alla hästarna :P sen några sekunder senare kommer han tillbaka, själv, springer en runda och sen bort till andra änden igen. Så gjorde han la ungefär 4 ggr sammanlagt :) så himla roligt att se!
 
När vi kom hem, gick jag och Emily ner till stan och gick några timmar på marknaden. Köpte en jättefin lavendelfärgad klänning på Once, till typ skolavslutningen eller något :P var bara tvungen att ha den! haha :D
Vid typ 5 åkte Emily hem, vilket var lika tråkigt som vanligt!
Men har städat och så har jag varit borta hos Johannes och Anna. Ska nämligen vara hundvakt åt dom i helgen medans de är i Borås och jobbar. Så ska bo i en 1:a med en 160 säng, ensam med en liten hund :) mysigt!

Blev hemskjutsad i limousinen och såklart när jag har hoppat av och börjat gå en liten bit, dyker det upp en tant bakom mig och säger " det var ingen dålig skjuts hem!" :D hahahaha. Jag höll bara med och skrattade åt det medans jag gick därifrån :P var ju rätt så roligt ändå ju :)


Det är liksom nu när man sitter själv och funderar lite så börjar man inse hur mycket man kommer sakna att inte ha något att göra varje dag, att bara åka upp till stallet en hel dag när man inte har något bättre för sig. Som innan idag när Johannes frågade vad jag skulle göra imon, så tänkte jag ju svara" a ska ju till stallet, sen vet jag inte" Men kom på mig själv och sa  " jag vet inte"! Så himla tråkigt ju! Trots att  vi kommer ha 3 träningar i veckan med innebandyn så kommer jag bli så uttråkad så det är inte sant!!!!
Jag är sån att jag MÅSTE alltid ha någonting att göra, ju mer desto bättre.
Plus att jag kommer att sakna min lilla plutt så himla mycket!


Aja, jag sa till henning att om dom inte får han såld, kan dom ju höra av sig till mig ;)
Ska dra mig till att fortsätta städa så jag kan åka till torpa och lilla Bessi :P

Pusshej / Sanne

Imorgon ska det regna!

Ne det var väl ingen rolig nyhet det direkt :( Jag som hoppades på sol!

Men för övrigt imon så kommer Emily på besök igen :) det var en glad nyhet!
Först ska vi åka till Charlies, dels för att det var jävligt längesen jag var där.
Sen ska vi stanna till nånstanns och köpa fika som vi ska ha med upp till stallet. Jag som hade tänkt att vi skulle på en liten utflyckt, men om det kommer regna imon låter ju inte det så värst lockande. Fast iofs sa dom ju att det skulle vara strålande sol både idag och igår, men det vet vi ju inte stämde! Åskade och regnade igår och idag har det varit mulet, blåsigt och har dessutom kommit lite regn. SÅ man vet inte riktigt hur man ska kunna planera morgondagen.
Håller tummarna för en fin dag :)


Sen i morgon kväll har jag träning i Huskvarna - brottnigsträning :S haha men innebandyn såklart!  Har inte bytt idrott :P haha. Men Emily ska med och hon ville dessutom fota träningen :S hahah, då lär vi se hur mycket jag lär "kämpa" på de passen ;) Kan säga att förra året så var det fan inte många som klarade av ett helt pass utan att fuska lite :P iofs fuskade jag mycket ^^ men aja, det var jag heller inte ensam om! :D



Lär bli en lång dag imon så är nog dags att sova nu!
Godnatt och pusspuss / Sanne

Solat ute i hagen

Har varit strålande fint väder idag ju :)
Inte ett enda moln på himlen under hela dagen nästintill! Kokande hett har det ju också varit. Jag tänkte sola men orkade fan inte sitta där i mer än 30 minuter :P så blev intervall-solning ;D hahaha dvs när det blev för varmt gick jag in tills man svalnat lite, sen gick jag ut igen.



Tog med mig kameran upp till stallet och tog lite kort i hagen. Passade även på att njuta lite i solen, men Ashen skulle hela tiden äta det gräset som jag satt på :P så inte nog med att han skulle buffa på mig hela tiden, så försökte han även käka upp både mitt hår och min sko samt grimskafftet:P haha 
Han e så himla rolig min lilla häst :D


    




Får hoppas att det blir lika fint väder imon :)
Godnatt och sov så gott! Pusspuss / Sanne

Bilder från klubbtävlingen

Då har man äntligen fått tag i bilderna sen tävlingen :)
Kommer nog dyka upp flera bildkollage inlägg, eftersom emily tog runt 200 bilder under de 3 dagarna som hon var här :P


Framridningen:








70 cm:







70 cm; andra försöket





(Fick tre fina blåmärken efter den åkturen kan jag ta och tala om)

80 cm







Direkt efter hindret åkte jag av i en liten mer liknande avsittning.

80 cm; andra försöket






ÄNTLIGEN!!!! :D:D:D:D:D

Tillslut kom vi ju runt hela banan utan några fel :)
Tyvärr fick jag ingen rosett med mig hem, eftersom det var inte på första försöket jag kom runt, dålig regel men man måste ju följa den tyvärr!
Så jag tog en gamal rosett här hemma som jag skrev på istället och hängde upp :) haha



Jag var i alla fall nöjd med dagen :) blev ju en felfri ritt iaf och vi kom ju över fler hinder den här gången än sist om man säger så ;) haha


Väl hemma ville han hellre bort till gräshagen än till stallet :)
Men man kan ju inte vara något annat än stolt över hur den hästen har förändrats.
Kolla bara hur jävla snygg han är! :D


Min söta lilla häst

Blev sent upp till stallet idag. Ashen var inte direkt het, men man kände att grundtempot var lite mer uppåt och det var mer motor i hela han. Med andra ord kändes det helt underbart att rida idag :) Det har liksom börjat hända lite grejer under sig nu när man har ridit de senaste veckorna, vilket är super härligt! :)
Fotade även lite i stallet idag, så blev bland annat några pussbilder  :)
Så jävla söt e han asså! Älskar den hästen <3



Har besök i storstan'

Var ju iväg och tävlade i onsdags i Vaggeryd. Gik bra, han var lite slö första rundan, men fick eld i baken sen de andra rundorna.
Jag åkte oturligt nog av 3 gånger, 2 ggr pga av travhästarna som sprang omkring på travbanan som inte jag la märke till men Ash gjorde det, så andra gången" klev jag i princip :P haha o så en gång åkte jag av för att han laddade mot ett hinder (och jag trodde inte att han skulle hoppa för han gjorde exakt samma sak i bankeryd) men så precis framför i stället för ett språng över hindret blev det ett språng jämte hindret, så jag var halvvägsöverhindret men hästen svängde så jag slog i hinderstödet så den rent ut sagt slog mig ur sadlen :P oturligt nog hamnade jag framför Ash så han av misstag råkade kliva på mig 3 gånger, först på foten, sen fotknölen och sist lite lätt på vaden. Så har nu 3 fina blåmärken på mitt  vänstra ben :P 

 Bilden är från samma kväll som det hände, så syns inte så jätte väl.


Bilder från tävling kommer dyka upp snart så fort min "fotograf" kan mejla över dom till mig ;)



För övrig har Emily varit här i 3 dagar :) riktigt trevligt. Vi har hunnit med mycket under den tiden som hon var här.
Igår
var vi först på a6 en stund, Emily köpte skor och nagellack och jag köpte ett linne på HM :)
Sen åkte vi till stallet, simon körde oss. Vi fotade lite och gick en promenad med Ashen :)
Efteråt åkte vi till maxi, köpte mat för kvällen och när vi kom hem satte vi på grillen. Var mysigt med bara oss 3 som åt och grillade och umgicks :) Framåt kvällen somnade jag lite tidigare än de andra två, men de satt uppe och tjötade till typ halv 4 eller något. Hur jag vet det är för då väckte de mig nämligen :P haha

Idag gick vi på stan och letade morsdagpresent. Hittade inget intressant i början, och sen framåt halv 2 var Emily tvungen att åka med sitt tåg hem till Värnamo. På vägen hem, stannade jag och simon till på HM och bytte min tröja jag köpte dagen innan till en mindre storlek, sen så köpte vi även ansiktsmasker till mamma och vi stannade även till på Iems och köpte en sån där "världens bästa mamma" mugg :)



Hej svejs / Sanne


Gamla bilder

Sitter i skolan med Linnea och Tomas och väntar på att idrotten ska börja.
Dessutom är det typ bara jag, frank och bettan som väl ska på idrotten, resten är ett par rediga skolkare!

Hittade lite gamla bilder från typ förra och förrförra året :P

    

Redigt snygga bilder ju ;)

Fick ett sms innan om att det är avslutning med en gemensam fest för damerna och herrarna den 6 Juni :) Redigt härligt det ju! Är ju bara det att jag ska vara i Trollhättan dagen innan för att Emma tar studenten och allt. Så får se hur jag löser det här smidigt ^^

Hej !

Övningskört och tränat

Började dagen vid halv ett då jag hade prov i alkohokunskap. Vid 1 var jag redan påväg hemåt. Yes, det stämmer, jag var enbart en halvtimme i skolan idag. Rätt så soft.

När pappa sen kom hem bestämde vi oss för att ge oss ut att övningsköra. Simon ville hänga med och se hur jag körde, kan säga att han var inte till någon större nytta, satt bara och gnällde över att över att jag gasade för mycket eller att jag inte gjorde rätt , att jag bromsade för sent eller dylikt. Som om att du körde perfekt själv då i början!? Aja, jag avslutade turen med en tripp upp till stallet. Men övningskörningen gick riktigt bra, hade lite problem med kopplingen, men det löste sig väldigt snabbt, så det var ju en lättnad. Finns inget värre än att få kärringsstopp med massa bilar bakom sig.

Vid 8 var det träning uppe på öxnehaga igen. Träffade Lotten och Sofia på bussen, samt Linnea som hoppade på vid Ekhagen. Själva träningen var rätt så ansträngande, men mestadels för benen, var pigg i resten utav kroppen :P haha. aja, snart kommer väl dom igång igen.
Från och med nästa vecka och 5 veckor framåt ska vi köra 3 pass i veckan, måndag, tisdag och torsdag. Kommer bli riktigt gött med boxningsträning en gång i veckan. Man får sån tränigsverk efteråt :) härligt det!



Ne nu ska jag äta lite, sen sova!
Godnatt på er / Sanne

Bottnaryd

Ja, tidigare idag så var jag i Bottnaryd och prov red en häst jag kanske skulle hjälpa till att rida nu i höst :)
Dom som ägde gården och hästen var hur trevliga som helst. Hela familjen var hemma och kom ut och tittade när jag red. Så himla pinsamt asså! Den hästen "testade" även nya ryttare genom att vägra gå eller något sånt. Såklart gjorde den det när vi skulle börja köra igång. Sen kunde den typ inte galoppera(?!) eller den verkade ha svårt för det. Det konstigaste var ändå att det var ett halvblod, såg ut som en ponny och var som ett varmblod att rida :P haha


Så vi får se hur det blir med det här. Var ju en bra bit att åka och de. Samt att jag har fått erbjudande på att hjälpa till med Berry under sommarn och hösten. Det verkar lite mer lockande men även lite skrämande. Berry är redigt stor och har typ klaustrofobi hehe. Men jag ska testa han några gånger och sen bestämma mig. Är ju som sagt mycket smidigare att ta sig ut dit.

Nu ska jag ta och plugga vidare med lite naturkunskap!
Hej svejs! / Sanne

Eurovision song contest 2009

Är så sjukt spännande det här!! :O
Är så många bra låtar med så svårt att veta vilken låt som de andra länderna kommer att rösta på. Tydligen var Ukraina en stor favorit, men den föll inte mig i smak direkt!

Min klara favorit är Norge :) Låten fastnar verkligen på hjärnan och den är ju så sjukt bra! Jag skickade i alla fall iväg ett sms och röstade Alexander :)

Go Norge!


Kolla bara på han! Är ju född som stjärna ;) hehe
Redigt söt är han också ;D
Aja nu är röstningen slut så ska gå och titta på hur det här slutar :).


Pusspuss / Sanne


Vart tog solen vägen


Gick upp klockan 6 imorse för att åka upp till stallet. Fodrade och släppte ut hästarna samt mockade. Var färdig tio i 8 och åkte raka vägen hem till min säng. Var dock lite frusen när man kom hem, men man tinade snabbt upp under täcket.

Kollar nu på Babe - den modiga lilla grisen som går på 5:an för tillfället. Av en slump kollade jag ut genom fönstret och såg att det var helt molnfritt på himlen. Så varför inte sätta sig i solen istället tänkte jag?! Men så fort jag öppnade altandörren och satte mig i stolen, så försvann solen bakom en massa moln! Detvar ju riktigt typiskt att solen försvinner när jag kommer fram! Så nu sitter man här inne igen.


Pratade även med mamma nyss och transport till onsdag är ordnad så nu är det bara att anmäla sig så är allt klart :) Tänkte anmäla mig till 70 cm & 80 cm. Vågar mig inte på 90 en gång till eftersom han är så jävla tittig så bättre att det blir lite lägre så kanske vi tar oss runt för en gångs skull :)

Upp till stallet snart, så ska slappa lite till. Kanske i solen om den tittar fram snart igen!
Pusspuss / Sanne

Lite fredag snackis

Yes, då sitter man här en fredag kväll framför tv:n och kvälllens film har just tagit slut. Aha, och vad gör man nu då?!
Konstigt nog blir jag alltid sugen på att baka när jag inte har något för mig, baka eller köra bil :/ men bilen är borta för pappa och chatrine är i Gävle igen. Är bara jag och Simon som är hemma, det var skönt tills han gick in tills sitt rum och lämnade mig själv framför tv:n. Men vi är hemma ensamma hela helgen, fast imon skulle tydligen Simon till Madde så då blir jag ännu mer ensam än vad jag är nu. Så efter denna helgen lär jag nog få öppna ett cafe så mycket som jag lär baka ^^ haha.



Varför jag inte har något bättre för mig är för att imorgon ska jag upp klockan 6 för att jag har hand om stallet i helgen.
Lite segt, men vad gör man inte för något man tycker om, hästarna snackar jag om nu då :P haha
På tal om hästar, mina galna häst hade fan överskottsenergi idag och slängde av mig i skogen. På 2 millisekunder förvandlades han från en slö lite sak till värsta rodehästen. Aja, ingen kom till skada förutom mina ridhandskar som sprack :)


Ne ska inta min plats i soffan nu så jag hinner somna till en film ;)
Ha en trevlig kväll. Puss puss!


Just det, ska lämna tillbaka Ashlee den 28 maj istället. Så Emily, du får gärna titta förbi om du vill :)
Godnatt / Sanne

Helt slut!!!


Själva träningen idag bestog utav intervall träning, yeeyy....ehm...yes! Inte så jävla roligt med andra ord.

Fick reda på att  vi skulle springa 1.3 km x5 + att uppvärmningsrundan som var 1.3 km linjen.
Det jobbigigaste var att halva rundan bestog utav uppförsbacke i etapp. Så när man klarat en backe så såg man att några meter fram var ytterligare en backe, vilket gjorde att man tappade suget en aning.




Jag kan gladligen gotta mig i att jag sprang hela tiden, vilket innebär att jag sammanlagt sprang 7.9 km idag :) inte illa det för att inte ha sprungit på 4 veckor pga pollenallergi och lite annat.

Olyckligtvis så ungefär en timme innan träningen käkade jag lite havregrynsgröt eftersom jag bara hade käkat en skål flingor tidigare och det tjänade jag inte på. Gröten skumpade i magen i varje nerförsbacke och sista rundan trodde jag att den fan skulle åka upp. Men fick bra stöd utav Jessi som sprang lite saktare med mig tills illamåendet hade lagt sig.

Så även om det kände sig som benen skulle ge sig i varje uppförsbacke i slutet så bättrade jag på min tid rätt så rejält på slutet.
Resultaten på varven:
1. 7.35
2. 7.42
3. 7.35
4. 7.23
5. 7.24



Johan sa att målet vi ska nå under försäsongen var de flesta skulle ligga runt 6.0 på 1.3 slingan. Lycka till! haha

Ska ta och plugga historia nu innan jag somnar. Sen imorgon är det upp tidigt och iväg till stallet innan skolan. Jobbigtjobbigt jobbigt, men såå värt det :)
Godnatt och sov så gott / Sanne


Löpträning

Bussen går 17.54 ifrån östra torget, så ska byta om lite anabbt nu och sen skynda bort till bussen.
Är verkligen inte taggad på löpträning idag. Men ja, vad ska jag göra. Behöver springa lite om jag förbättra kondisen och om jag ska försöka sattsa att få platsa i 1:an nån gång under nästa säsong.



Hej så länge!/sanne

Knappt en vecka kvar

Ska strax upp till stallet och rida lite. Igår fick han även nya skor.
 Tänkte på det, hästarna är fan bortskämda när det gäller skor. De får ett nytt par minst varannan månad för 800 kr. När köpte jag nya skor till mig själv senast? Ja det måste ha varit i september för 400 kr. Så hästar är rejält bortskämda när man tänker efter!


Det är mindre än en vecka tills jag måste lämna tillbaka min lilla plutt :( jag kanske får ha kvar han lite längre men om inte så ska han tillbaka på tisdag. Hemskt ju! Kommer sakna den lilla lata tjockisen.
Men om han inte åker tillbaka på tisdag så hade jag tänkt åka på en klubbtävling på onsdag i Vaggeryd. Vilket jag känner skulle bli ett bra avslut!


Men aja, nu måste jag dra om jag ska hinna hem och käka innan träningen ikväll :)
Löpning är inte roligt, men om man vill lyckas får man sattsa lite här i livet!

Pusshej / Sanne

Träning

Idag satte vi igång med innebandyn igen efter lite mer än en månads uppehåll.

Känns skönt, men var redigt trött efteråt i huvudet efteråt. Kroppsmässigt var jag inte trött, kondisen var det inget fel på direkt. Men huvudet hängde inte riktigt med och jag ville bara gå och lägga mig redan innan träningen konstigt nog :P måste vara allt pluggande och tränsportletande som tär på mina krafter, hahaha.

Träningen var inomhus och det var redigt kul annars. Hade två nya tjejer som var från mjölby. Riktigt grymma var dom (men tror nog att dom var lite mer igångsatt än vad vi var, haha). Men jag var inte nådig mot dom. För om dom ville ha närkamp, så fick dom det också ;)

Nästa träning är på torsdag, utomhus och löpträning. Mindre roligt men har man något val?!Om man vill vara i toppen och fightas så får man allt kämpa så att man hamnar där!

Sovmorgon för min del imon. Börjar först vid 11 med en timmer svenska, sen lucnh och sedan bär det av till stadsparken.där jag och frank ska hålla i lektionen :S undra hur det kommer att gå, haha?!
Godnatt / Sanne

Intressant mejl

Gick nyss igenom min mejl och såg att jag hade fått ett svar på min annons om medryttare jag la ut tidigare i veckan! Kanoners ju ;)
Det lät som en jätte rolig häst och ett helt underbart ställe och jag behövde inte ens betala ett öre, helt perfekt med andra ord. Men det måste finnas en hake, så perfekt kan det ju inte vara?! Ne just det, detta underbara tillfälle fanns i Bottnaryd :/ Är ju några mil bort.

Det ända jag kunde göra var att skriva ett svar där jag förklarade att jag kunde hjälpa till först i höst när jag skaffat körkort. Lite sugit att behöva vänta tills dess men har ju inga andra allternativ direkt.
Får hålla tummarna att min idé funkade ;) Är ju ingen här hemma som vill lägga några bidrag på någon egen häst direkt(A) hehe.

Take care! Pöss

Uppdatering

Nu har här slarvats igen! Not good, eller vad säger ni?!

Ne kan börja med onsdagen då vi hade friluftsdag i skolan.
Först var det ridning uppe på JFK. Det var jätte kul att få rida på något annorlunda och lite större :P haha fick la näst största hästen där, lite skillnad mot lilla plutten :)
På eftermiddagentog vi bussen till Hyltena där vi sedan skulle gå till paintballen. 20 minuter sa dom, efter 30 var vi fortfarande inte framme :S. Själva paintballen var bland det roligaste jag varit med om :D blev dock träffad en gång på låret, men kan ärligt säga att det kändes inte värre än ett redigt hårt innebandyskott ;)

  


Torsdagen hade vi temdag i skolan och ämnet var Sex!
Var väl lärorikt, var ju mera snack om jämnställdhet, sjukdomar och "ens grindar". Kan säga att jag har hela väskan full av kondomer nu :D hahahaha! Efter skolan gick jag och Linnea till bibblan och pluggade stenhårt med alkoholläxan.
Blev väl några upphåll då vi snackade om lite saker som togs upp i skolan och lite private stuff.


Idag har det varit lugnt. Hade nationella prov i engelska b och det gick väl sådär, minst ett g iaf :P hehe. Sen efter det tog jag moppen upp till stallet och nog fan ska det börja spöregna när jag inte kommit längre än över munsjön. Hade regnbyxor på mig men nog fan var dom mer torra än vad jag var under dom :/ helt värdelösa!
Älsklingen var lite stel i högerbakben idag när jag red :( så fick rida hem med honom och smörjde in honom med det grejer jag kunde hitta. Måste ha fått en spark i hagen eller något och det suger ju!
Min kompis fick avliva sin häst för att den blev sparkad i hagen och vill inte att det ska hända min plutt!



Ne imorgon är en ny dag och förhoppningsvis blir det mindre regn och mindre åska, tänkte ge mig ut på en långrunda med plutten, förbi prinseryd och in i den vildväxta skogen :)


Natti natt! / Sanne

Resultatet för tävlingen 1/5-09

Tävllingen slutade inte bra!

I första klassen kasstade han av mig efter första hindret. Så då efter anmälde jag mig till andra klassen och där slutade det inte mycket bättre :P vägrade ut mig på andra hindret då :P haha sån himla osis, men ja vad ska jag säga.
Är varken arg eller vidare besviken på Ash ponken :P jag visste inte hur han skulle bete sig så detta var mera ett litet test för att se hur hans tävlingsnerver funkade :P de var bra och han blev lite mera uppspelt än vanligt. Så det var lite därför det gick som det gick, han var lite för lyhörd och blev på det viset rädd för läktarn som var bakom hinder nr.2 :P haha stackarn. Men får se om jag kommer iväg till Bratteborg den 16:de :) vore riktigt roligt! Ev. komma iväg på en banträning i vaggeryd med!



Kan ta det här och nu så slipper jag upprepa mig:
Men det blev tjaffs innan jag skulle in på banan för andra gången för att Ash slängde av mig efter oxern och då slog jag till han 2 ggr på baken för att markera att det inte var acceptabelt och då var det två tanter som tyckte att jag "misshandlade" hästen och att jag var en dålig människa som inte förtjänade att ha häst osv. Så då var det en tant som ringde till överdommaren och hittade på en helt annan historia om att jag hade hoppat av (helt utan nån anledning) och rappat upp hästen rejält och att jag hade blivit så arg på hästen att jag hade börjat dra och slitit den i munnen och sedan börjat gråta över det. Kan säga er att ja, jag började gråta. Men det var enbart pga vad de där elaka tanterna sa till mig och jag tar väldigt lätt åt mig av kritik även om de stämmer eller inte! Så jag blev såklart väldigt sårad och kände mig rätt så försvarslös eftersom vad jag än sa så vägrade någon lyssna på mig. Även om matilda försökte förklara hela situationen för domarn så verkade det som att hon vägrade lyssna på "två små flickor".

Sånna människor borde inte finnas, de borde sättas på en öde ö och svälta ihjäl eller något! Är så arg på vad det sa och deras beteende. Dom ska ju föregå med gott exempel dels för att dom är gamla och dels för att inte smitta av deras beteende på deras barn.
Aja, är väl trevligt att jag gav dom något att prata om. I dags läget bryr jag mig inte ett piss om vad de sa, för jag vet mycket väl att det dom sa inte var sant!

RSS 2.0