Hipp hipp hurra!

Yes, då var denna dagen äntligen här, min födelsedag :)
Äntligen 18 och ett litet kliv ut i vuxenlivet!

Ja, fast  man känner sig ju inte direkt mycket äldre. Är ju ingen större förändring sen gårdagen om man säger så :P
Men idag har jag blivit firad med frukost på sängen, och tårta och presenter. Imorgon skulle jag och Simon med ut till Vadstena med pappa och äta och firas, sen på torsdag firas jag utav mina vänner och på fredag blir det utgång!!! :D HA



Aja, nu har mamma och Lennart ordnat en överaskning för kvällen, tydligen ska vi åka nånstanns, så får se vart vi hamnar! :)

Hej svejs / Sanne

Klassiska Scones

Snart ska jag och Emma baka scones.
Tänkte dela med mig med ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Seg efter en lång helg

Helgen har varit riktigt lång, har träffat en massa nya människor, festat som bara den, varit ute på krogen, kollat på emd, kollat på fyrverkerier och en massa massa mer. Idag blir det en slappe dag och imorgon ska vi ut till kusten till nån stuga :) myyyys! :D


Håller tummarna att det blir fint väder nu i veckan så man kan bli lite brunare igen :)
Ta det kallt så syns vi la snart! Pusspuss

Trollhättan imon :)

Imorgon ska jag åka iväg till älskade Emma var det tänkt och jag kommer först hem torsdagen veckan efter, så jag stannar en vecka var det tänkt :) 
Det är ju så att från torsdag till söndag är det nämligen någon slags festival i Trollhättan.
Gick nyss in på Trollhättans hemsida för att kolla upp vad det egentligen är.
Tydligen så heter det Fallens dagar och bjuder på artister, uppträdanden, marknader och tivoli osv.
Låter ju ändå inte helt fel :) En härlig liten semester lär det ju bli som jag verkligen ser fram emot!



Ända nackdelen är att jag missar min träning i en hel vecka. Hade ju tänkt åka upp till Axamo idag, får se om jag får med mig bror så slipper jag vara ute i skogen helt själv :) Annars kan jag ju springa runt här i skogen, är ju dock inte så lång sträckan så får springa väääldigt många om det ska ge något, vilket blir uttjatat i längden. Ja, vi märker vad som händer!

Löpträning på Axamo

I går var det bestämt att jag, min bror och Lennart skulle upp till Axamo och springa. Dessvärre så kunde  inte Lennart hänga med på löpspåret eftersom han hade glömt sina skor på jobbet. Men mamma och Lennart hängde med upp iaf medans jag och Simon sprang. Det var sagt att vi skulle springa den gula rundan dvs. 4,7 km. Men eftersom mina tränare vill att man helst ska träna intervall så valde jag att springa några kortare rundor.

Jag började med att springa 2,1 km men eftersom jag och Simon hade sprungit en bit tillsammans så låg ju efter honom i hans tempo, vilket är typ 7 gånger  snabbare än mitt egna, så när jag svängde av och fortsatte för mig själv, tro fan inte jag fortsätter i hans tempo. Så när jag var framme vid mål var jag helt slut, så istället för att förtsätta springa 2,1 km några gånger till så fick det bli 1,3 km x 2.

Medans jag sprang mina varav så visade det sig att min bror hade sprungit vilse i skogen :P typiskt min bror med noll lokalsinne. Så han hade tydligen sprungit runt sjön ( nästan) och sen vänt och sprungit tillbaka, sen  hade han fullföljt 4,7:an. så han sprang väl över en mil eller något, men aja:P haha.

Men det lustigaste med det här var ändå att när vi kom fram och skulle kolla banorna, så kom det en bil därav tjejen som körde började vinka till mig. "Vem fan e de?!?" tänkte ju jag som inte kände igen personen. Sen sa hon något och då kände jag igen rösten :P Det var ju en tjej som jag har dömt tillsammans med och som har dömt mig och som jag också har dömt. Så det var lite lustigt att möta på henne där, eftersom jag hade ändå tänkt ringa henna i veckan och fråga lite om domarutbildningen i höst. Så nu slapp jag ju det :) hehe.



Idag ska jag till Göteborg och fira min moster som fyllt år. Mamma förslog att vi skulle åka förbi Ullared, så att resan inte skulle bli onödig och bara fram och tillbaka. Men det var en som inte gillde den idén (det var inte jag :P), så vi får åka dit nån annan gång i sommar.

Nu ska jag göra mig iordning.
Byebye :x / Sanne

Skogspromenad

Tidigare idag bestämde jag mig för att se vart stigen nedanför våran tomt ledde. Nämligen häromdan när jag låg och solade, dök det upp två joggare i skogen och liksom sprang precis nedanför våran tomt. Så då blev jag lite intresserad över vad det var för stig som gick där nere. Så idag passade jag på när det var fint väder. Lite ironiskt fick jag sällskap av Fonzie som var intresserad över vart jag skulle, så han följde med mig en bit, tills jag bestämde mig för att vända. Då ville han plötsligt stanna där i skogen, men när jag var typ halvvägs hem hörde jag nånting bakom mig. Såklart kommer han springades bakom mig då. Så himla söt var han, såg helt övergiven och rädd ut :P


 
En söt bild på fonzie precis när vi fick honom :P nu är han familjens kelgris :) haha.


Så nu när jag har väntat lite efter maten så ska jag styrketräna lite och sen ge mig ut på en runda på stigen. Gick ju inte hela stigen, men mamma sa att den inte var så lång, så det passar nog om jag kör lite intervall träning fram ock tillbaka.

Hej så länge alla soffpotatisar, den här ska ut och röra på sig lite ;D haha
Puss / Sanne

Sommarregn

I nästan en veckas tid har det regnat och åskat oavbrutet. Vart tog sommar värmen vägen?!
Inte för att jag stor klagar, är ju faktiskt lite mysigt att sitta inne när regnet klapprar mot taket. Alla i familjen är samlade och sitter och spelar kort eller tittar på en film som går på tv:n.


Jag tog ett litet sommar uppehåll, och lär ta många fler för den delen ;) hehe. Har passat på att vara ute i solen i fall sånt här väder skulle dyka upp. Vilket det gjorde. Men jag har hunnit med mycket; jag har varit på öland över midsommarhelgen, firat min bror som fyllt 20, tagit årets första dopp, haft grannfester osv. Snart blir det trollhättan för att hälsa på älskade Emma. Blir väl att åka till halmstad nån dag också och liseberg och så fyller jag år snart med :)
Imorgon är det exakt 3 veckor kvar tills jag är 18 :D yeey! 


För tillfället bor jag hos min mamma med min bror och mammas kille och så självklart katterna också :)
Min bror har nämligen flyttat hit över sommarn, så då ville jag inte vara ensam kvar inne i stan så jag följde med.
Därav har bloggandet lagts på hyllan, har inte haft tid eller sladdar för att kunna lägga in alla bilder, så känns lite tråkigt att blogga utan bilder. Väl hemma hos pappa har inte internet funkat heller, så har inte kunnat göra så mycket därifrån :P


Får hoppas att solen kommer fram snart och sedan stannar :)
Ha en fortsatt trevlig sommar allihopa!

Puss / Sanne


RSS 2.0