30 december

Hej alla läsare :)

Nu är det nästan en vecka sen jag skrev :O. Gud vad tiden har gått fort. Har haft fullt upp därav inga inlägg, har knappt hunnit vara hemma under mellandagarna. Har firat jul ett bra antal gånger och dagar, träffat matilda och så har jag skött om stallet hela helgen.
Fast igår och idag har jag faktiskt varit i Värnamo och hälsat på Emily (och Lina som tog sig ändå från göteborg.) Vi bowlade, spelade monopol, gjorde pizza, sovde, titta på film o massa mer :) Varit bland det roligaste jag gjort under lovet faktiskt. Synd att man var tvungen att åka hem så tidigt! Har typ inga bilder, lät dom andra fota :) så kommer lite bilder senare.

Imorgon är det nyår och jag vet inte vad jag ska göra än :S har så många förslag men jag är ju inte den som har lätt för att bestämma mig för saker och ting... :/ så får se vad jag gör. Nånting lär det ju bli, förhoppningsvis! Har köpt klänning och allt annat, hittar dock inte mina skor. Dom har försvunnit i min fina oordning.






Pusshej /Sanne

Julafton :D




God jul på er allihopa!


Jag började min dag uppe i stallet där vi hade julfika och satt på halmbalar mitt i stallet :) hur mysigt som helst!
Hängde upp lite julklappar till min gottegris :) tror inte att han klagar ;) haha.
Nu ska jag till mormor och morfar och äta god julmat och kolla på Kalle Anka.


Hoppas ni får en trevlig julafton med god mat
och många julklappar! :)

Carl fyller 1 imorgon :)

Fick just reda på att min kusin fick sitt barn idag vid 12 tiden :)
Det blev en liten Anton :) Grattis grattis!! :D

Ska förresten iväg till mormor nu och fira min kusin som fyller 1 imorgon :D haha lille Calle.
Köpt en jättefin bok till honom :) en sån där "läsa,lukta,känna" bok. Handlar om kaniner :)
Duktig kusin jag är!!

Nehepp, men om man ska dra, Hej hej.
/ Sanne

Minijul med tjejerna :)

Igår firade jag jul med mina snyggingar :)
Vi träffades på stan. Därifrån åkte vi tillsammans till Råslätt där vi handlade mat på Willys :) Huvudrätten blev kroketter, bearnaisesås och prinskorvar :P det var riktigt gott faktiskt. Vi fick till lite julkänsla över våran favoriträtt med dom där prinskorvarna ;) haha. Till efterrätt köpte vi tomtegröt :) även godis, polkastänger och skumtomtar va något vi fick med oss i kassarna. Sen tog vi buss 14 hem till Annas far ute i Barnarp. Ungefär när vi kom dit så kom min bror för att hämta mig. Skulle upp till stallet för att ta in hästarna (kompliserad historia) 2 timmar senare, efter att i princip bara stått i bilköer, så var jag tillbaka i Barnarp. Resten av kvällen bestod utav god mat och mycket skratt och såklart julklappsutdelning. Vi lottade ut dom och jag fick smyckerna :P haha. Vilka var jättefina. Ett halsband och ett armband var det. Ska slita dom med hälsan! :D haha





Tack för en underbar och oförglömlig kväll tjejer :)

Lagfest

Halloj läsare.


Igår var det lagfest som gällde :) vid halv 5 kom Frida och Lotten och hämtade upp mig, Åkte hem till Frida där lagfesten skulle hållas :)
Runt 6-7 tiden kom alla människor och maten börjades göras iordning. Blev tacos med massa tillbehör, bla partysize salsa burk :D hahaha. Efter maten var det "jag har aldrig" på g. Det satte fart på kvällen och efteråt körde vi något konstigt ölspel :P skit roligt och de flesta blev väldigt glada, om ni förstår vad jag menar  ;) hahaha. Det blev mycket dans och Abba resten av kvälllen. Vid 10 kom det lite mer folk. Bla annat my polare Patrik :P haha ..vid 12 bestämde vi oss för att dra till jönköping för att ta oss in på krogen :P så långt kom vi aldrig, För när vi väl kom till jönköping så skulle alla med deras bussar hem. Så där stog jag och bråkade med vakten för att jag inte kom in ^^ hahaha :P helt störd var han :D hahaha






Idag har jag sovit bort hela förmiddagen. Åkte upp till stallet vid 2 och red lite. Förfryste när jag red så mina fingrar börjar vakna tilll lite smått nu men är förtfarande väldigt stela :P

Nu hade jag tänkt ta mig något o äta och sen ska jag ta mig ett härligt och välförtjänat bad :)

Puss / Sanne

AwSuM

Hej alla kära läsare.



Gick hemifrån kvart över 1 till kyrkan. Halv 2 var jag framme och utanför möter jag halva klassen ungefär. Själva avslutningen bestog utav julmusik och julsång och lite tal hit och dit :) inget speciellt roligt precis!

Efter så kom pappa och hämtade mig så åkte vi upp till stallet så att jag kunde göra dagens sysslor där. Red dock inte, hade mina vanliga kläder på mig :/ hahaha :P lyckat o rida i det!

Halv 5 gick jag till bussen som skulle ta mig till KFUM hallen. Klockan 6 började matchen och vi gjorde en riktigt bra match. In i tredje perioden så ledde vi med 4-1. Tyvärr så blev det självmål och sånt för vår del ( jag bidrog inte med några bakåtmål) Så matchen slutade 5-4 :S lite sämre än vad man skulle tro. Men huvudsaken är ju den att vi vann och att vi fick 3 poäng :D

Matilda och Anna dök upp under matchen och efteråt så drog vi hem till mig, där vi tjötade, skrattade, flummade och jaa lite allt möjligt gjorde vi.
Fast bland det roligaste var när vi spelade kort med min speciella kortlek ;) Har inte skrattat så mycket på riktigt länge. Eller vad säger ni kaaaaaa ;D hahahahaha






Hittade lite bilder Matilda tog med min kamera på Anna under kvällen :D hahaha
   


Pusspuss / Sanne

Just det lite ...

Just det lite info imorgon som jag är väldigt glad över att få meddela om :D

Imorgon börjar jag halv 2 :) ska till kyrkan bara sen slutar jag :) YEEEEY!!

Efter det är det match på KFUM samlingen är 16.45 :) matchen börjar 18.00 :D
Derby mot Östra på deras hemma plan
(fast det är vår hemma match, matchen ligger på våran träningstid , därför !)
ALLA är välkomna att titta på när vi briljerar :)

Tjaaa Säng

Tjaaa


Säng liggandes idag med. Känns bättre än igår, men tyckte det var lika bra jag stannade hemma en dag till så att jag är frisk tills imorgon. Har ju en derbymatch att se fram emot :D

Idag har jag damsugt och varit i stallet.
 


Red på min sega lilla polle som är stel som en planka, men man måste ju träna så att det blir bättre :) Mamma kom och hämtade mig i stallet. Väl hemma hos mamma så klippte jag mig. Min såkallade lugg som det blev, är väldigt kort. Men alldeles för lång enligt min mor. Kommer ha den uppsatt dom närmsta veckorna, så mycket skämms jag över den. Blev minimal typ :( hatar att klippa mig! Jag blir aldrig nöjd!! Ska färga håret i helgen med har jag planerat. Får se hur det slutar :D kommer väl ha bruna färg fläckar i hela ansiktet :) hahahaha

Ska göra min numera dagliga kvällsträning som består utav många situps och armhävningar etc :)
Så fort jag blir frisk ska jag bege mig ut och springa igen. Är över ett halvår sen jag sluta springa regelbundet. Jävla njurbäckinfektion och stukade fötter osv.. :( bläää !

Ska duscha nu :D


Godnatt / Sanne

Julpyssel och glitter lite överallt

Hej gott folk!


Idag så var skolan inte alls så rolig i början!
Min grupp vann ekosystem tävlingen eftersom vi hade mest levande organismer i våran burk!
Såklart så ska jag och gruppens mest inaktiva medlem (han grävde en massa gropar i skogen, som vi inte ens skulle göra) om den roligaste saken, en sån där önske boll som man skakar och sen får fram ett svar.  Vi lottar om den och jag väljer fel, så han fick den coooola bollen  medans ja fick en boll som kan studsa på vatten :( Skit surt!

Efter skolans äckliga julbord så var det idrott som stod på schemat!
Roligaste lektionen hitills :D haha började med nån slags ringdans, jag och Frank hade en sån inlevelse och passion för det här, så vi var ju såklart bäst, inget snack om saken! ;) hahahaha Efter dansen så körde vi kinesiska muren, även om mitt lag kämpade in i sista stunden så kom vi sist :/ men inga sura miner :) haha Sist men inte minst, hade vi sumofotboll :D hahaha det är ju bara så kul, och alla verkligen ger allt dom har, så idrotten var verkligen dagens höjdpunkt!




 


Väl hemma så har jag julpysslat :)
har gjort skit snygga och as läckra julkort med jätte fina små kommentarer i :)
Är jätte länge sen jag pysslade, så det var verkligen skit skoj :) även om jag hälde ut lite burkar med glitter och glitterpennornas innehåll flög lite överallt så blev jag väldigt nöjd :)
Vet bara inte vilka jag ska ge dom till. Förslag? :)

Nu ska jag titta på tv, kanske skriva lite på min engelska uppsatts och plugga lite till mitt köksprov imon :)


Godnatt snyggingar / Sanne

Julhandlat :)

Halloj !!!



Idag har jag varit så duktig att inhandla alla julklappar :) Hade inte köpt en ända förens idag, så kände att det var dags att ta tag i det. Fast köpte inget till mormor och morfar, men pratade med mamma och hon sa att vi kunde vara med på det som dom har köpt. Passade även på att inhandla lite till mig själv :) köpte en tröja, en kofta, ett armband och två par strumpor :D nu saknas det ju bara en klänning, skor och ett par jeans!!

Var ju även och fikade på Claras med Lotten, Anna, Linnea, Tomas och Frank idag :) mmmm, julmysigt med varmchoklad och marshmallows :D skulle jag kunna leva på i jul (a) !!






Pusspuss / Sanne

Isiga vägar + sanne är ingen bra kombination.

Hej!


Okej, ni som har läast min blogg tidigare vet att jag skrev om en konstig dröm jag hade om matchen som var idag?! Kan även nämna att det inte hände :P haha , fast det hände en massa andra grejer ändå. När jag var på väg till buseen idag på morgonen så halkade jag på en isfläck,  slog i mitt högra smalben, men det var okej, så jag åkte till matchen ändå. Under matchen så blev jag fälld mitt på plan då nån slängde fram sin klubba på mina ben, skrapade upp båda knäna och ena handen, ajajaj! Efter matchens slut så precis utanför dörren så, swuuuch, snubblade igen, fast den här gången slog jag i min vänstra knöl på vristen samt mitt knä som redan var uppskavt, ajajajajaj!  Kan har blivit så att min vänster fot inte är spring dugllig på ett tag, hade så ont när jag gick hem att jag nästintill fick hoppa fram på ett ben :/

Själva matchen slutade 2-1 till värnamo. Det var lika mellan oss hela matchen, Så fick dom in ett skit mål när det var knappt 3 minuter kvar av den sista perioden. Vilken tur för dom och otur för oss!!! Så dom sista minuterna slog dom på våra klubbor för att vi skulle tappa bollen, hela tiden. Aja, livet är inte alltid rättvist brukar man ju säga!

Går dagen var inte så värst speciell. Adam sov här, han tvingade mig till skolan, jag slutade vid 3, gick hem och blev dygnsur för att alla bilar som åkte förbi åkte i alla vattenpölarna! Åt lite mat, åkte till träningen, när det var 10 minuter kvar utav träningen så gick min klubba av, min enda klubba! Så fick panik, bytte om, tog bussen hem, sprang hem och hämtade pengar, åkte upp till a6 och tog första bästa klubban, betalde och åkte hem, Resten av kvällen spenderades hemma med pappa och chatrine och deras mckompisar och självklart Idol :)

Glad jag blev över att Kevin vann, han var helt klart värt det :D Grattisgrattis!



Resten av kvällen är väl inte så värst anmärkningsvärd. Blir nog stallet snart, sen hemma så ska jag bara duscha sen vet jag inte mycket mer, blir väl hemma as usual! :/


Puss&kram/Sanne

Jobb jobb jobb och sen lite innebandy

Tjäääääna :D



Idag har jag varit på praktiken, hehe äntligen tänker nog min far :P haha
han var inte glad över att jag tränade igår, eftersom jag inte varit på min praktik på 2 dagar :P hehe


Fast jag kan faktiskt säga det att det är något fel med mig och frukostar! Trodde jag skulle spy upp den idag igen!! Tredje gången den här veckan :S kan ju inte vara bra. Men ska gå imorgon med, dels för att det är sista dagen (ÄNTLIGEN :D) men också för att dom har snott mitt förkläde :( och jag går inte därifrån innan jag har fått det! Det försvann förra tisdagen och dom sa att det nog råkat hamna i tvätten och att dom skulle få tillbaka det i helgen! Blir inte klok på dom!!! :P

Kan även nämna att idag var nog den bästa träningen vi haft, eller iaf när vi spelade match :)
Så grymma var vi, vi var typ bäst :D och jag fattar inte varför VARFÖR och varför dom inte låter mig spela i D3:an :/ vi var ju bästa femman i hela laget idag ju, sån fantasi vi hade i spelet :D Yeeeey!!

Ne, det har funderats mycket idag må jag säga!

Kan säga en rolig sak, eller rolig och rolig, en väldigt konstig och annorlunda sak låter lite bättre.
Hade en så konstig dröm inatt, jag drömde att på lördag, när jag spelar match, att det skulle bli en sån intensiv match att när motståndarna har anfall och får ner den bakom vårat mål så får jag tag på bollen, men jag får en sån jävla hård tackling att jag åker över sargen, med huvudet rakt in i nån järn grej som sticker ut utanför planen, så där ligger jag helt däckad och bärs av planen, :O:P haha jag tyckte det verkade helt weird, liksom varför drömmer man om något sånt?! :P

Aja, nu är det bedtime :) godnatt muppen :) 

/Sanne


 


Ibland är ju folk inte kloka!

Ibland undrar man ju vad folk tänker med!
Såg just på någgot program på tv 4, där det handlade om en 16 årig tjej som enligt migrationsverket ska skicka tillbaka till Kroatien. Det som nu är fel med deras bedömning är att tjejen är född i Lund, pratar flytande svenska, kan inte ett ord kroatiska, har inga anhöriga i kroatien förutom hennes far som har varit i fängelse för att han har misshandlat henne sen hon var liten. Just det ja, hon har inga pappren på att hon är kroatisk medborgare!!!!

Men pga att hennes föräldrar är ifrån kroatien så måste hon tillbaka!

Och hon som var ifrån migrationsverket stog och rabblade upp en massa jävla lagar hela tiden, hon kunde inte ens svara ja eller nej när dom frågade om dom hade pratat personligen med flickan! Asså vilka idioter dom är, ursäkta mig men dom är ju inte riktigt kloka ibland!!  >:(
Kvällsöppet med Ekdal om Lollos utvisning  Foto: TV4

Lady Gaga - Poker face

Lite örongodis för dagen :)

 

Tisdag 9 december

Hej o hå!


Idag var jag fortfarande lite småsjuk när jag vaknade, så jag stannade hemma idag igen :)

Låg och tittade på tv, när telefonen plötsligt ringer. Det var Lotten som behövde lite sällskap nere på stan :)
Väl nere på stan så gick vi först till Mackmakeriet och tog oss varsin halva med kyckling chili :) mumms!!
Satt där och tjötade i över en halvtimme :) det var riktigt trevligt faktiskt, att få prata av sig lite med en utav dom bästa vännerna man har :) Efter att jag släppt av henne vid busshållplatsen, gick jag till Solklart och solade i 20 minuter :) det var skönt att få känna lite värme mot huden igen :) Är ju ett bra tag sen det var sommar, är ju julklappar man ska inhandla nu så.. :P

Ska ta bussen upp till stallet om tio minuter, så ska fatta mig kort :)

Ska träna sen idag med :) efterlängtat!!! inte tränat sen förra onsdagen..!!


Ha en fortsatt bra dag :) /Sanne

Sämsta starten på veckan

Vaknade av dundrande huvudvärk och grusiga ögon :/ valde att gå upp ändå och äta lite och se om jag vaknar till lite och värken försvinner. Men det blev bara värre! När jag började äta så fick jag kväljningar i halsen och kunde bara ät nån sked med yoghurt :( blev bara värre ju mer jag åt och jag trodde ett tag att jag skulle spy upp det lilla jag väl ätit. Men jag gick och la mig istället. Sömnen flackade fram till 12, men sen somnade jag till i några timmar och vaknade upp vid 3 igen. Kännde att jag var tvungen att äta något, även om jag inte var hungrig så måste man få i sig något. Så jag rostade två mackor och ett glas mjölk till det.


Vid 5 var jag tvungen att åka upp till stallet, då dök illamåendet upp igen men jag åkte ändå, och som tur var så släppte illamåendet när jag kom fram till stallet. Red en stund i ridhuset och det gick rätt så bra, han är mycket mer lösgörande idag och bråkade inte med mig som sist :P haha tur för han ;) Men jag blev så arg när jag kom upp idag till stallet, för dom höll på att ta in hästarna så jag började mocka Ash box, tror inte ni att dom skiter i att ta in han då?!! :O Hörde han springa runt och gnägga som en jävla dåre när jag tömde kärran. Tänk om han råkar snubbla på en sten och så... wopps... så bryter han benet!  Jag sprang ner och tog in honom, han flåsade och var helt uppjagad och inte undra på, han står själv ute i bäckmörkret :( stackars plutt!

När jag kom hem så hoppade jag in i duschen :) härligt härligt!! Har velat duscha hela dagen, skulle egentligen gjort det igår kväll, men Adam uppehöll mig i 3 timmar så det var alldeles för sent att duscha när jag stängde av han :P haha
Sen så snackade jag med Emily igår med:) hon ska komma hit på torsdag bestämde vi :) guud vad trevligt!! Saknar dom dära sommar töserna, men en duger bra det med :) haha

Käkade räckmackor ikväll :) Mumma!! Alltid lika gott!

Ska avsluta kvällen med lite skitsnack med Adam :)

Pusspuss/Sanne

Coldplay stäms för plagiat

Ska börja med en ny kategori på min blogg, Nyheter. Ni får säga om det upppskattas eller ej, som tips för att göra min blogg mer läsvärd :) :P hehe


Coldplay är stämda utav Joe Satriani för att dom har stulit en utav hans låtar. "Viva la Vida" ska enligt honom innehålla stora delar utav hans låt  "If i could fly" från 2004. "Viva la vida" är en singel från Coldplays senaste album "Viva la vida or Death And All His Friends". Låten har bland annat fått 7 grammy nomeneringar och är utsedd till årets låt. Joe Satriani vill att en federal domare ska säga hur mycket Coldplay är skyldig honom, eller om dom eventuellt ska förbjuda låten.



Källa: http://www.msn.se

Ett sista farväl

I fredags fick din familj och släkt och dina vänner och arbetskamrater samlas i Östra kapellet för ett sista farväl.Det var så vackert och musiken var omsorsfullt valda och fyllde en med både sorg och en glimt av hopp. Jag kan erkänna att jag grät nog igenom hela minnesstunden. Försökte låta bli, men efter första låten var det svårt att hålla tillbaka tårarna.

Cermmonin börjades med,
 
Björn Skifts - Håll mitt hjärta

 



Chatrines underbara tal:

"- Hösten 1986 fick jag en jättechock. Då fick jag veta att jag var med barn.  Jag var en 20 år gammal partytjej som inte hade en tanke på barn, jag var inte ett dugg sugen. Många undrade hur det skulle gå, inte minst jag... Vad gör man med en bebis, vad äter de och när? Hur håller man en sån... kräks alla... är det kul... en massa tankar snurrade runt... 


En iskall dag i början av mars var det dags. Då låg hon i min famn. En liten tjej, tyckte jag. Strax över 4 kg tung och såg ut som en liten ET. Hon var avvaktande och jag likaså. Den där himlastormande lyckan kom inte då, direkt utan vi spanade mest in varandra. 

Sakta men säkert började någon slags förståelse växa fram mellan oss och kärleken växte dag för dag. Sophia var enkel att ha att göra med, hon gillade mat och gos, så det var det vi fyllde dagarna med. Sophia mer eller mindre bodde i min famn och det var inte många minuter vi var ifrån varandra. Bandet mellan oss stärktes, mer och mer. 


Just när hon passerat sin ettårsdag kom familjens vilda kille Johannes. Sophia tog sin uppgift som storasyster på allvar. Minsta lilla gny ifrån Johannes så var hon där och pysslade om honom. Hon var så lugn, jag behövde aldrig vara orolig för att hon skulle göra sin lillebror illa. 


Tiden gick, bandet mellan oss blev starkare och starkare. Jag upptäckte mer och mer att det var helt ok att ha barn. De gick ju att prata med dem och tom att ha kul med dem.

Och kul hade vi, vi åkte skridskor, var på utflykter, vi bakade, cyklade, badade... listan kan göras hur lång som helst. Sophia fortsatte att vara enkel tjej och mest till glädje. Sophia var så klok, så förnuftig. Förutom städningen så var det aldrig nåt att "bråka" med henne om. 


Sophia var en funderare. Hon kunde sitta timma efter timma och bara titta rakt fram. Hon for inte runt så där som barn brukar göra. Ibland blev jag orolig och funderade över om hon var ledsen eller arg men hon såg oftast nöjd ut. När jag sen pratade med henne märkte jag att det var mycket hon funderat på, ibland stora saker men även småsaker kunde analyseras länge. Vi satt många timmar och pratade. Ibland glömde jag bort hur gammal hon var för hon var så insiktsfull. På nåt sätt var hon född vuxen.


Vid 16 års ålder var det dags att flytta iväg till internatskolan i Norrköping. Nu skulle Sophia lära sig allt hon inte visste om djur, hennes stora intresse i livet. Nu skulle hon kunna allt, lära sig allt men även klara ett eget hushåll. 

Alla har vi roller i tillvaron, Sophias roll var "den duktiga". Hon hade alltid höga betyg, hon gjorde alltid "det rätta", hon gick alltid att lita på, inget tjafs.  Men nu rasade det för Sophia. Det blev jättetufft. Hon kände press från alla håll, även från mig misstänker jag. Även om jag sa till henne många gånger att man bara kan göra sitt bästa. 

Skolan blev tuff, inte så där kul som hon tänkt sig, drömt om, men hon kämpade på. Bytte inriktning och försökte få ihop nåt vettigt. Med stöttning av vänner, lärare och mig förstås blev det till sist rätt bra.


Hon kom oftast hem på helgerna för att ladda batterierna, vi kokade soppa och kollade på film. Vissa helger när jag inte var hemma passade hon på att ladda ordentligt. När det var söndagskväll och jag dök upp, var det ofta kaos hemma. 

Jag kände hur det nästan kokade ur mina öron, hon log sött och bad mig ta en runda runt huset så skulle hon röja snabbt. Jag suckade och bet ihop, men gick snällt. När jag 5 min senare kom in mötte hon mig med en kram, ett leende och "välkommen hem mamma" och ordningen var tillbaka. Vi löste nästan alltid våra konflikter på det sättet. Enkelt och med en kram.


När skolan till sist var avklarad var det dags för jobb. Att det inte skulle bli något med hästar eller djur som hon utbildat sig för, var rätt klart redan. Hon ville tjäna pengar! Brorsan fixade till en intervju på firman han jobbade på.  Jag körde Sophia dit och 5 min senare var jobbet fixat. Ett par dagar senare var det premiär på ett lager. 


Ganska snabbt upptäckte familjen att vi hade fått ett helt nytt samtalsämne. Det har alltid varit djur som hon bubblat om, men nu var det lager! Eftersom både Johannes och jag har jobbat på lager så blev det väääldigt mycket lagersnack ett tag. Hon fick vara runt lite på ett par olika lager men Schenker var "hemma" för henne. Det var stället hon trivdes bäst på. 


Sophia bestämde sig för att hon skulle in på Schenker och nu "på riktigt", inte som en inhyrd! Naturligtvis fick hon som hon ville. I maj blev hon anställd av Schenker. Hon tjatade öronen blåa på oss med allt lagersnack. Hon ringde mig när det var segt, hon slängde iväg nåt sms och svor över tunga gräsklippare eller solrosfrö-säckar som inte stannade där de skulle. 

"mamma vet du hur stor plats en säck solrosfrö tar när den ligger trasig och utspridd på marken"

Våra lunchsamtal var så gott som obligatoriska och hon ringde alltid när hon åkte hem från jobbet. Hon hade hittat sin plats i livet. Hon mådde gott. 

Sophias mål var spikade; i vinter skulle hon läsa in matte B, till våren skulle hon ta hoj och bilkörkort och nästa höst skulle hon läsa Logistik och ledarskap på högskolan. 

Sen skulle hon ta över Schenker. Alla som sett hennes blick när hon sa att hon skulle fixa stället hade nog antingen darrat av skräck eller jublat av lycka beroende på vad man gjorde på Schenker. 


När någon går bort blir den personen på något konstigt sätt såå underbar, så perfekt, så ofelbar, så himla bra liksom. 

Sophia var inte perfekt eller ofelbar. Hon var kass på att dansa, borstade bara håret när hon var tvungen, en riktig slarvmaja hemma, men hon var en perfekt dotter, ett perfekt första försök för mig som mamma. Sophia var en perfekt bästa vän för hon lyssnade ALLTID och kom med sina vansinnigt förnuftiga råd. Sophia styrdes så gott som alltid av sunt förnuft och när hon sa nåt så visste man oftast att det var värt att lyssna på. När jag blev allför fjollig skrattade hon gott men hon dömde aldrig. Vi stod varandra nära, så nära man kan göra som mor och dotter. Vi var på väg att tappa vår mamma/dotter roll och istället bli bästa vänner. Ibland var hon liten och ville ha mamma men de stunderna blev färre och färre. Tyvärr kom vi inte ända fram. Det tog slut alldeles för tidigt.


Sophia sa alltid att kroppen bara är ett skal. Den ska bara vara transportförpackning för själen. Ta hand om kroppen så den håller men lägg inte för mycket jobb på den. Smink och sånt tjafs var inte hennes grej, "det här är jag... gilla läget", var nått vi ofta fick höra. 

Sophia visste bestämt att när en person dör så går själen direkt till de som älskar. Den 18 november flyttade hon in i mitt hjärta. Hon har ju alltid haft en plats där men nu behövdes mer. Hon var liten men himla bra på att bre ut sig.  Smärtan i mitt hjärta när hon rumsterade om går inte att beskriva. Nu börjar det lugna ner sig lite, smärtan finns där men den börjar gå från ilsken skärande värk till en molande dunkande värk. Den kommer jag leva med länge framöver. 


Sophia var på väg ut i stora världen och var redo att prova vingarna fullt ut. Det som gjorde mig så lycklig var ju att hon gärna ville flyga ihop med mig. I hennes planer fanns jag med. Nu tar jag henne med mig i allt jag gör. Hon ska få flyga, hon ska få upptäcka världen ihop med mig. Nu får min gamla kropp vara hennes transportförpackning.


Jag har sett henne gå många gånger, iväg på egen hand i livet. Första skoldan, ridskolan, till kompisar, iväg på internatet, första dan på jobbet. Men efter varje utflykt har hon kommit tillbaka till mig, berättat, fnittrat, svurit, ibland gråtit. Den här gången kommer hon inte tillbaka. Nu finns hon bara i våra hjärtan. Jag vill att ni också tar Sophia med er. Bevara henne som ett fint minne, le när ni tänker på henne, skratta gott åt det ni delat. Ge er aldrig, sätt mål och se till att uppnå dem. Ha kul... Njut av livet..."







Detta talet gjorde mig väldigt rörd. Att hon ens hade styrkan att läsa igenom hela.. Det var otroligt! Jag hade aldrig klarat av det.


Men sen så spelade min bror ett egetkomponerat musikstycke på sin gitarr, Josse (Sophias andra styvsyster) läste lite ur en dagboks från när hon och Sophia var 15 år, ett tal medskickat från en bekant lästes upp och sen ytterligare två låtar spelade,



Mamma Mia - Slipping trough my fingers

 


Mamma Mia - I have a dream

 


Sist av allt fick vi ta farväl. När det var min tur så kände jag det att när klev närmre altaret så fick jag en klup i hals och mage, jag blev jätte varm i nacken och längs ryggen, tårarna bara forsade, jag lyste upp rosen, gav den en puss och la de bland alla andra blommor som låg där. När jag vände mig bort kännde jag trycket från axlarna och bröstet lätta och klumpen i halsen försvann.

Har lite bilder som Sophias bror dvs min styvbror tog under minnesstunden.
Som ni ser är hans logga kvar , för att jag tog dom från hans blogg, men ska byta så fort jag har fått orginal bilderna.
opc_4408opc_4455opc_4451



Stressa av, hångla mer!

Hittade en väldigt intressant artikel på nån msn sida :D
Läs och njut ;)


 
"Dags att hångla och hålla handen oftare, nu är det bevisat att fysisk närhet får oss att stressa av och välja bort konflikter.


- När vi rör varann utlöses en dusch av goda hormoner som tränger undan stresshormoner som kortisol och adrenalin, säger sexologen Suzanne Lindström till expressen.se. Hon menar att par som har mycket kroppskontakt genom kramar, kyssar och pussar är mindre stressade än andra.

En ny studie, baserad på 51 tyska par, pekar tydligt på att fysisk närhet hjälper mot stress. Par som hade mycket fysisk kontakt med varandra, där allt i från hålla handen till samlag räknades in, hade mindre stresshormoner än de par som hade lite eller ingen kroppskontakt. Dessutom hade paren som rörde vid varandra oftare ett bättre humör.

- Många goda hormoner, som till exempel oxytocin, utsöndras när vi rör vid varandra. De här goda hormonerna tränger undan stresshormonerna kan man säga. Par mår generellt bättre och är mer nöjda när de tar på varandra och är intima med varandra, säger Suzanne Lindström.

Hon poängterar också vikten av att hålla om och njuta av varandra. Eftersom risken för gräl minskar markant vid kontinuerlig fysisk kontakt, är just närhet en enkel metod för att hålla relationen vid liv.

- Jämför till exempel med känslan man har efter en massage, då brukar man ha lagt ner de flesta striderna, säger Suzanne Lindström."


Ta hand om er :) / Sanne


Tisdag 2 december

Hej allihopa.

Idag känner jag inte för att skriva så mycket, eller rättare sagt ingenting alls. Men tänkte ändå att ge mina trogna läsare något att lasa i alla fall :)

  • Kan nämna att idag gjorde jag min första egna pizza från grunden :) dvs baka ut den och snurra runt den och sånt :S även om den inte blev så värst fin eller så, så är jag ändå riktigt nöjd :D Det är inte alla som kan göra sin första pizza rund i alla fall ;) hahaha
  • Vad mer har hänt idag....... Jo just det! Har ju även ridit lektion för Eva. Det gick jätte bra och Eva var riktigt försvånad över hur bra han gick sen förra gången. Jag tror aldrig att han ens har gått så hårt under så kort tid, sen vi fick honom då:P haha så han var jätte fin och gick jätte bra :)
  • Har stolt äntligen säga att jag har fått Andy Silver feat. Joniz OTS debut singel - En ängels vingar :) Yeeeey! hehe :)

 

Gud vad det har snöat idag eller det har snarare regnat slask hela dagen :/
Det får mig bara att sakna sommaren ännu mer !!!


 

Ne, jag hade  ju planer på se filmen Mamma Mia ikväll :) Får se om jag hinner det bara! Men det tror jag nog att jag gör! Men sov så gott sen så hörs vi en annan dag :)

 




/ Puss Sanne

Äntligen

Nu har jag tillslut hittat mig själv i innebandy historian på Smibfs hemsida :P haha Fast jag är ännu inte omskriven. Har inte spelat några matcher och så står det att jag blev medlem i november :S hmm... vet att jag började träna med dom i mars och har spelat matcher med dom sen augusti, men okej jag köper väl november :P haha DEt roligab är att det står även hur lång jag är (!?) :D:D:D:D hahahahaha.. inget annat är viktigare som kanske borde stå med, men nehepp!


Här har ni länken till mig iaf ;)
http://www.innebandy.se/templates/IDA/Player.aspx?ID=19569&PlayerID=1444664&epslanguage=SV

RSS 2.0